Depression


Erhverv

Depression

Hvad er depression?

Depression er en relativ almindelig psykologisk lidelse, som omkring 15% løber ind i i løbet af tilværelsen.

Symptomerne på depression er forskelligartede med tristhed, dyb følelse af at være ked af det og manglende interesse og glæde samt lyst til selv aktiviteter, som man normalt holder af.

Andre symptomer kan være nedsat appetit, søvnproblemer, uro, koncentrationsbesvær, følelse af håbløshed, spekulationer, følelse af intet at være værd og skyld. Nogle oplever også fysiske symptomer som smerter, maveproblemer

Den psykologiske behandling af depression arbejder med de tankemønstre, der kendetegner depressionen: spekulationer, bekymringer og den intense opmærksomheden på egne triste tanker og følelser.

Vores tankemønstre holdes ofte ved lige af vores overbevisninger omkring vores egen tænkning. For eksempel kan man være overbevist om, at det at spekulere og gruble er en slags problemløsningsstrategi eller noget, der hjælper en til at overkomme depressionen. Samtidig kan man have den overbevisning, at man ikke kan kontrollere grublerierne.

Depressionens tankemønstre holdes altså ved lige af disse overbevisninger. I terapien arbejder vi med at forholde sig til sin tænkning på en anderledes måde, så grublerierne og derved symptomerne på depression mindskes.

En del af terapien er også opmærksomhedstræning. Det er det, fordi det at lære at flytte opmærksomheden væk fra grublerierne og symptomerne på depressionen i sig selv kan gøre en stor forskel for mange, der føler sig deprimerede.

Læser du dette, og er du deprimeret, eller er du pårørende til en, der er deprimeret, skal du vide, at der ER hjælp at hente. Du er velkommen til at ringe til en uforpligtende snak og høre mere om behandlingen.

Hvad er depression?

Hvilke symptomer oplever man ved en depression?

Typiske symptomer som ses ved en depression er:

  • Tristhed
  • Nedsat glæde
  • Nedsat energi
  • Nedsat lystfølelse
  • Livet føles meningsløst
  • Søvnløshed
  • Man isolerer sig
  • Følelser af skam og selvbebrejdelser
  • Tanker omkring død eller selvmord

Når man har en depression, vil den triste periode ofte være længere end for mennesker uden en depression. For nogen kan depressionen vare helt op til et halvt eller et helt år. Man kan have flere depressive perioder, og man kan have depressioner, som ofte er tilbagevendende om vinteren.

Få effektiv metakognitiv terapi mod depression

Selvom en depression kan føles uoverskuelig, så er der hjælp at hente. De symptomer som følger med en depression kan blive mindre, og det er muligt at få det bedre igen.

Du er altid mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker min hjælp til metakognitiv terapi mod depression på: tina@haren.dk eller 20977329.

Kontakt

Du er altid mere end velkommen til at kontakte mig, hvis du ønsker min hjælp eller har spørgsmål på: tina@haren.dk eller 20977329.

Adresse

Jeg har kontor centralt i København samt i Tåstrup.

Få viden om

Angst

Stress

Depression


Facebook